Çekmeköy nakliyat

Çekmeköy nakliyat


15 Ağustos 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Genel


Transkent Nakliyat ve taşıma 0536 942 22 37

Çekmeköy nakliyat

Çekmeköy nakliyat karayolu ile yapılan taşımacılık hizmetlerinde öncü firmalardan olan transkent nakliyat,İstanbul Transkent nakliyat; iSTANBUL Çekmeköy NAKLİYe evden eve nakliyat bölgesindeki öncelik olarak evden eve nakliyat Çekmeköy ev taşıma Çekmeköy ofis taşıma Çekmeköy ambar taşımacılığı Çekmeköy parça eşya taşıma Çekmeköy parsiyel taşımacılık hizmetleri vermektedir.

Çekmeköy nakliyat
Çekmeköy nakliyat


Çekmeköy nakliye ve taşımacılık hizmetleri
iSTANBUL Çekmeköy NAKLiYATçılar AMBARI TAŞIMACILIK
iSTANBUL Çekmeköye NAKLiYE AMBARI
iSTANBUL Çekmeköy ARASI NAKLiYAT EVDEN EVE TAŞIMA
iSTANBUL Çekmeköy evden eve nakliyat
Çekmeköy nakliyatçı ve taşıma
istanbul Çekmeköy evden eve nakliye garantili sigortalı profesyonel ustalarımızdan hizmet alın.
Talep oluşturmak için bize ulaşın. Transkent Nakliyat ve taşıma

Bize Ulaşın

A rnavutköy
Av cılar
Bağ cılar
Bahçe lievler
Bakı rköy
Başak şehir
Bayram paşa
Beşi ktaş
Beyl ikdüzü
Beyoğ lu
Büyükç ekmece
Çatalc a
Esenl er
Esen yurt
Ey üp
Fat ih
Gazi osmanpaşa
Güngö ren
Kâğıt hane
Küçükç ekmece
Sar ıyer
Sili vri
Sult angazi
Şişl i
Zey tinburnu
Ana dolu Yakası
Adal ar
At aşehir
Bey koz
Çek meköy
Kar tal
Kad ıköy
Mal tepe
pend ik
San caktepe
Sul tanbeyli
Şi le
Tuz la
Ümr aniye
Üsk üdar

Nüfus: 135,603
Yüzölçümü (km kare): 148,08
Mahalle: 17
Köy: 5

Çekmeköy, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Alemdağ ormanlarının güney batı kesiminde bulunan Keçiağılı Tepesi’nin güney yamaçlarında kurulmuştur. Denizden yüksekliği 100 m’dir. Osmanlı Dönemi yazılı kaynaklarından tespit ettiğimiz bilgilere göre Çekmeköy ve civarının kuruluşu Kanuni Sultan Süleyman (1520-1566) zamanına kadar dayanmakta ve idari olarak İzmit Sancağı’na bağlı bulunmakta idi.

Kanuni Sultan Süleyman (M.1520–1566) zamanında hazırlanmış olan Tapu Tahrir Defteri’[2]ne göre; Alemdağ Bölgesi’nde bulunan köyler Beykoz (Yoros) Kazası’na bağlı bulunuyordu.

Yine Sultan III. Mehmet (M.1595–1603) zamanında hazırlanmış olan diğer bir Tapu Tahrir Defteri’[3] ne göre ise; Beykoz (Yoros) Kazası’na bağlı bir bölge olan Çekmeköy ve çevresinin 1867 yılına kadar Beykoz (Yoros) kazasına bağlı iken, bu tarihten sonra Kartal Kazası’na bağlanmış olduğunu görüyoruz. Çekmeköy’ün bu statüsü Cumhuriyet döneminde Üsküdar Kazası’na bağlanana kadar devam etmiştir.

Osmanlı döneminde Çekmeköy bölgesi, bir orman ve çiftlikler beldesidir. Çekmeköy ve civarının oluşmasında ve gelişmesinde Atik Valide Sultan Vakfı’nın önemli bir işlevi olmuştur. Atik Valide Sultan’ın Üsküdar’da, Bahçekapı’da ve sair yerlerde bulunan cami ve imaretlerinin odun ihtiyacını karşılamak şartıyla bu bölgeye yerleştirilen insanlar, Alemdağ Vakıf Baltalığı’ndan odun kesip kendi arabalarıyla Üsküdar ve İstanbul’un diğer semtlerinde satmak şartıyla bu bölgeye yerleştirilmişlerdir. Alemdağ civarındaki Atik Valide Sultan Camii ve İmareti’ne bağlı bulunan arazi ve ormanlar, II. Abdülhamit döneminde Sarayın özel hazinesi olan Hazine-i Hassa’ya bağlanmış olup, hazine idaresi tarafından idare olunmakta idi. Alemdağ Ormanları ve civarında bulunan vakıf arazilerinden elde edilen gelirlerle Saray-ı Hümayun ve Üsküdar’da bulunan Atik Valide Sultan Camii ve İmareti’nin muhtelif ihtiyaçları ile odun ihtiyacı karşılanıyordu.

1845 tarihli temettuat kayıtlarına göre; günümüzde Çekmeköy sınırları içerisinde bulunan Alemdağ Köyü’nün 19 haneye, Sultançiftliği Köyü’nün ise 22 haneye sahip olduğu ve bu köylerde oturan nüfusun tamamına yakınının korucu, baltacı, arabacı ve kömürcü olarak geçimlerini bu ormandan sağladıklarını görürüz.

Çekmeköy’ün bir mahallesi konumunda bulunan Alemdağ’ın kuruluş tarihi bazı rivayetler de 300, hatta 500 yıl kadar gerilere gitmektedir. Ancak bununla birlikte köyün kuruluşu; Atik Valide Sultan Vakfı Ormanları ve arazilerinin işletilmesi amacıyla baltacılık göreviyle buraya getirilen Ermeniler’in bölgede meskûn hale gelmesiyle gerçekleşmiştir. Yine, 29 Mart 1702 tarihli başka bir hükümde; Atik Valide Sultan Evkafı’ndan Alemdağ’da Sultan Çiftliği’nden başka yerlere göçen ahalinin eski yerlerine yerleştirilmeleri emrediliyor. Burada dikkati çeken noktalardan biri de, bu tarihte Alemdağ’ın bitişiğindeki yerin Sultan Çiftliği diye adlandırılmasıdır.

Bu tarihi belgelerden de anlaşılacağı üzere Çekmeköy ve civarının oluşmasında ve gelişmesinde Atik Valide Sultan Vakfı’nın önemli bir işlevi olmuştur. Atik Valide Sultan’ın Üsküdar’da, Bahçekapı’da ve sair yerlerde bulunan cami ve imaretlerinin odun ihtiyacını karşılamak şartıyla bu bölgeye getirilen insanların Alemdağ Vakıf Baltalığı’ndan odun kesip kendi arabalarıyla Üsküdar ve İstanbul’un diğer semtlerinde satmak şartıyla bu bölgeye yerleştirilmişlerdir. Bu durum arşiv belgelerine şu şekilde yansımıştır: “Atik Valide Sultan Hazretleri tarafından Üsküdar’da bulunan camii şerif ve imaretlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için vakfedilerek şimdiye kadar icare-i vahideli olarak[8] muhafaza edilen Alemdağ Ormanları’nı korumak, bu ormanlardan odun keserek kendi arabaları ile icarsız olarak imarete taşımak üzere orman sınırları içerisinde Sultan Çiftliği ve Alemdağ’a Müslüman ve Ermeniler, Padişah fermanı ile iskân edilmişlerdir. Bunların bu görevlerini yerine getirmemeleri durumunda bu ormanlardan çıkarılacakları da şart koşulmuştur.”[9]

Ermeniler bu bölgeyi terk ettikten sonra da bu görevleri yapacak Türk muhacirler buraya yerleştirilmiştir. Evkaf Nezareti’nin 25 Eylül 1915 tarihli tezkiresinde “Alemdağ Köyü’nün Valide Sultan Hazretleri’nin İcare-i vahideli evkafından olması nedeniyle vakfedenin şartları gereğince imarete odun nakletmeyi taahhüt edecek muhacirlerden uygun kimselerin iskân edilmesi” [10]istenmiştir.

Çekmeköy’ün 1845 tarihine tesadüf eden Temettuat Defteri[11]’ndeki bilgilere göre; köyün 23 hanede yaklaşık 115 nüfusu bulunmakta idi. Köy ahalisinden Mehmet oğlu Mustafa köy muhtarlığını, Veli oğlu Mehmet de köy çobanlığını yapmakta idi. Diğer 21 hanede bulunan köy sakinleri ise çiftçilik ve kömürcülükle geçimlerini sağlamakta idiler. Çiftçilerin yoğun olarak tarla, koruluk ve çalılık işlerinin yanı sıra inek, keçi, öküz gibi hayvancılıkla da iştigal ettikleri yine bu kayıtlardan anlaşılmaktadır.

Yine Alemdağ bölgesinde Hazine-i Hassa’ya ve Osmanlı Paşalarına ait çiftlikler de bulunmakta idi. Bu çiftliklerden bazıları şunlardır: Alemdağ Çiftliği, Ayas Ağa Çiftliği, Sultan Çiftliği, Hekimbaşı Çiftliği, Çavuşbaşı Çiftliği, Cevher Ağa Çiftliği, Kurbağalıdere Çiftliği, Tokat Çiftliği, Baltacı Çiftliği ve Serez muhassılı Ahmet Gümüş Efendi Çiftliği.

Çekmeköy’ün cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Üsküdar İlçesi’nin Kısıklı Nahiyesi’ne bağlı olduğu görülmektedir. 1935 yılı nüfus sayımında, köyün nüfusunun 205’i erkek ve 159’u kadın olmak üzere toplam 364 kişiyi bulduğunu görürüz. Bu tarihten on yıl sora yani 1945 tarihinde yapılan nüfus sayımında Çekmeköy nüfusunun sadece 28 kişilik bir artışla 392 kişiye ulaştığı görülmektedir. 1955 yılında ise 296’sı erkek ve 190’ı kadın olmak üzere Çekmeköy’ün toplam nüfusu 486 kişidir. 1958 tarihinde Çekmeköy 72 hane olup, nüfusu ise 249’u kadın ve 171’i erkek olmak üzere toplam 420 kişiye düşmüştür. Bu yıllarda köyde bir cami, 5 sınıflı bir ilkokulu, 3 bakkal ve 4 adet de kahvehane bulunmakta idi.

Çekmeköy’ün sosyal ve ekonomik yapısının 1970’li yıllara kadar olağan tarihi seyrinde devam ettiği ve nüfus sayısının 300-400 kişi arasında seyrettiği görülmektedir. Bu yıllarda başlayan sanayileşme ve bunan paralel olarak yaşanan köyden şehre göç olgusu Çekmeköy’ün de sosyo-ekonomik durumunu ve doğal yapısını etkilemiştir. Bu tarihlerden sonra Çekmeköy’ün nüfusu hızla artmaya başlamış ve gecekondulaşma ile birlikte doğal güzellikleri hızla yok edilerek, yeşilin en güzel tonlarını barındıran manzarası betonlaşmaya bürünen bir yapıya kavuşmuştur.

Çekmeköy ve çevresinde 1970’li yıllarda artmaya başlayan sanayi ve diğer iş kolları bu bölgeyi cazip hale getirmiş, özellikle İMES ve MODOKO gibi iş yerlerinde çalışan kesimin meskûn oldukları bir yer olmuştur. Yaşanan iç göçe paralel olarak Çekmeköy’ün nüfusu 1990 yılında 13.532, 2000’de 37.502 kişiye ve 2007 yılında bu sayı yaklaşık iki katına çıkarak 70.683 kişiye ulaşmıştır.

Çekmeköy, 2009 yerel seçimlerinde ilçe olmuştur. 14.800 hektar alan üzerinde kurulu olan Çekmeköy, ilçe olmadan önce 75.423 kişilik bir nüfusa sahip iken, ilçe olduktan sonra Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyeleri ve 5 köyün de katılımı ile nüfusu 147.352 kişiye ulaşmıştır. Şile, Beykoz, Ümraniye ve Sancaktepe ile sınır komşusu olan Çekmeköy’ün 17 mahalle ve 5 köyü bulunmaktadır.

Çekmeköy, İstanbul Anadolu Yakası’nda bir ilçedir. Önceden Ümraniye’ye bağlı bir belde belediyesi olan Çekmeköy İlçesi, 2009 yılında; Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 4 köyün katılması ile oluştu. Çekmeköy, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Alemdağ ormanlarının güney batı kesiminde bulunan Keçiağılı Tepesi’nin güney yamaçlarında kurulmuş ve Denizden yüksekliği 100 m’dir. 148,08 (14.800 hektar) kilometrekarelik alan üzerine kurulu olan Çekmeköy ilçesi, 147.352 nüfusa sahiptir. İlçe’nin kuzeybatısında Beykoz, kuzeydoğusunda Şile, güneybatısında Ümraniye, güneydoğusunda ise Sancaktepe ilçeleri yer almaktadır.

Çekmeköy, İstanbul Anadolu Yakası’nda bir ilçedir. Önceden Ümraniye’ye bağlı bir belediye olan Çekmeköy İlçesi 2009 yılında; Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 5 köyün katılması ile oluştu. 148,08 kilometrekarelik alanda 135,603 kişinin yaşadığı ilçede nüfus, ilçe olmadan önce 75.423 iken 1990’da 13.523, 2000’de 37.502, 2007’de 70.683 olarak sayılmıştır. İlçe’nin kuzeybatısında Beykoz, kuzeydoğusunda Şile, güneybatısında Ümraniye, güneydoğusunda ise Sancaktepe ilçeleri yer almaktadır.

Çekmeköy, deprem sonrasında sağlam zeminiyle, gayrimenkul sahibi olmak isteyenleri kendisine çekerek prim yapan bir bölge olarak göze çarpmaktadır. Şile Otobanı sayesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yoluna bağlanan bu ilçeden Avrupa Yakası’na geçiş kolay olduğu gibi, Anadolu Yakası’nın merkez ilçelerine de ulaşımda herhangi bir problem söz konusu olmamaktadır. Merkezlere bu kadar yakın olmasına rağmen çevresindeki çam ormanları sayesinde, İstanbul’un kargaşasından uzaktır.

Çekmeköy Belediyesi

Yorumlar

Uydu Servisi İstanbul Nakliyat Çatı Uygulamaları MOLOZ HATTI Kamyonet nakliye İstanbul Nakliye Moloz Hattı İkinci El Eşya Alanyerİkinci El Ev Eşyası Alan yerler Çatı Yapım Ustası Otomatik Kepenk Servisi Çatı Ustası Moloz Hattı Web Siteci Web Tasarım Web Tasarım Ajansı Şehir içi Nakliye istanbul Nakliye taşıma İstanbul Çatı Yapım Ustası Çatı Yapım Ustası Çatı Ustası Kiralık Mini iş Makinaları Çatıcı Ustası Çatı ustası Mermer Silimi Taş Fırın ustası Kara Fırın Ustası Temizlik şirketi İnternet Reklam ADS Beton Silim beton silme Demir Doğrama Web Tasarım Beton silme Zemin Silim Şehiriçi Nakliyeci Büşra Spot Cam Filmi istanbul Cati Ustasi Çatı ustası Esenyurt Kepenk Monoray Vinç Çatı ustası Şehir içi nakliye Bursa oto kiralama Rent A car Eyüpsultan evden eve nakliyat Plastik enjeksiyon makineleri İkinci el alan yer Sporçu Mermer Silim Parlatma Mermer silme Cila Kara fırın yapım ustası taş fırın ustası İkinci El ev eşyası Alanlar Mimar Firma çelik yapılar istanbul çatı Beton silme Zemin silim Şehiriçi nakliyat taşımacılık Çatı ustası istanbul ankara arası nakliyeci İstanbul nakliyeci Uygun çatı Uzman çatı İstanbul Moloz Hattı Moloz Alımı Atımı Duvar beton kırma yıkım kırım ekibi İstanbul Ankara Arası Taşıma ambar nakliye poliüretan enjeksiyon uygulama ustası Sıvı izolasyon Çatı ustası Yapı market Malzeme SatışıCati Ustasi Şehir içi Nakliye Taşıma Beton kırma duvar kırım Beton kırım Duvar kırma web development Oto Araç Çekici Badana Boyacı Ustası Reklam Uzmanı Web Designerpixel media